سبوس برنج و دیابت
یکی از شایع ترین بیماری هایی که در ایران به شدت مشاهده می شود دیابت نوع ۱ و ۲ می باشد. این بیماری یکی از شایع ترین بیماری های غدد درون ریز می باشد که با اصلاح تغذیه و استفاده از مواد غذایی سالم قابل کنترل است. با توجه به تحقیقات انجام شده حدود ۲۰ درصد از ایرانی ها درگیر بیماری خاموش دیابت می باشند و بیشترین مبتلایان به استان های اصفهان و یزد تعلق گرفته است. در ادامه مطلب به خواص سبوس برنج و دیابت خواهیم پرداخت.
آیا سبوس برنج در کنترل فشار خون پ سطح کلسترول بدن افراد دیابتی مناسب است؟
در ابتدای امر بسیاری از پزشکان این محصول را به عنوان یک ماده اضافی که منجر به آسیب رساندن به دستگاه گوارش می شود به حساب می آوردند، اما پس از تحقیقات بسیار دانشمندان ثابت کردند که از سبوس یا پوسته انواع غلات میتوان در کنترل فشار خون اسید اوریک،تری گلیسیرید و حتی کلسترول و قند خون در افراد دیابتی مورد استفاده قرار داد.
سبوس برنج دارای مقادیر بسیار بالای فیبر می باشد که در زمان مصرف آن عملکرد حذف به راحتی انجام میشود و مانع از بروز التهاب در دستگاه گوارش می گردد این امر باعث میشود که به مرور زمان میزان قند خون با مصرف سبوس برنج کاهش یابد.
آیا همه فیبر ها برای کنترل قند خون در افراد دیابتی مناسب میباشد؟
طی تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران انگلیسی به این نتیجه دست یافتند که اثر فیبر موجود در سبوس برنج به نسبت فیبر موجود در انواع غلات ت و هویج سیب و کلم بسیار برای عملکرد روده ها بهتر بوده و هیچکدام از آنها به پای تاثیر فیبر نامحلول سبوس برنج نمی رسند.
مطلب مرتبط : خواص سبوس برنج برای جلوگیری از ریزش و رویش مجدد مو
چه میزان سبوس برنج در طول روز باید استفاده شود؟
بر اساس تحقیقات به دست آمده اگر به صورت روزانه ۵۰ گرم سبوس برنج مصرف کنید، عملکرد روده ها بهبود یافته و دفع مزاج به راحتی انجام میشود در صورتی که برای همین عملکرد شما باید چهار فنجان هویج یا ۱۲ عدد سیب را میل کنید. به همین جهت فیبرهای نامحلول موجود در غلات و سبوس برنج در مقایسه با فیبر محلول تاثیر بسیار بالاتری در کنترل قند و چربی در افراد مبتلا به دیابت را دارد.
به عنوان یک دیابتی سبوس گندم یا سبوس برنج استفاده کنم؟
از آنجایی که سبوس انواع غلات می تواند تاثیرات بسیار متفاوتی بر روی افراد دیابتی بگذارد،دانشمندان تحقیقات را در این زمینه انجام دادند و از آنجایی که رایج ترین سبوس برای مصرف سبوس گندم و برنج بود، طی آزمایش های مختلفی تاثیر آنجور را بر روی افراد دیابتی بررسی کردند.
مطلب مرتبط : برترین میان وعده های شیرین اما مناسب برای دیابت
با مصرف سبوس برنج علاوه بر کنترل قند خون، قند خون ناشتا و حتی سطح تری گلیسیرید به میزان بسیار چشمگیری کاهش پیدا کرد. و این امر باعث شد تا سطح کلسترول خوب بدن افزایش یافته و در مقابل آن کلسترول بد خون کاهش یابد.
آیا سبوس ها برای کاهش کلسترول کبدی موثر میباشند؟
شاید بارها این مسئله را شنیده باشید که با رعایت رژیم های غذایی و مصرف کلسترول کمتر کبد انسان بهتر پاکسازی می شود. از این رو با توجه به نتایج به دست آمده طبق تحقیقات اخیر به این نتیجه رسیده ایم که سبوس برنج می تواند در کنترل کلسترول کبدی بسیار نقش مهمی را ایفا کند، بنابراین با مصرف آن می توانید هم به پاکسازی کبد و هم به کنترل دیابت خود کمک کنید.
یکی از موثر ترین محصولات غذایی برای درمان و جلوگیری از دیبات سیر سیاه می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید