ژل بهداشتی بانوان چیست ؟
آیا یا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا باید از محلول شستشوی جداگانه برای منطقه صمیمی خود (واژن) استفاده کنید؟ خوب ، ما در این مطلب به ژل بهداشتی بانوان چیست ؟ چه کاربرد و عوارضی دارد و نحوه مصرف آن پاسخ می دهیم. پوست ناحیه تناسلی حاوی تعداد زیادی سلول عصبی است که حتی در کوچکترین ناراحتی پوستی واکنش بدی نشان می دهند.
به همین دلیل است که باید با تمیز کردن آن با محصولات شستشوی زنانه مناسب که به حفظ رطوبت بدن و محافظت از آن در برابر عوامل خارجی کمک می کند ، توجه ویژه ای داشته باشید. برای آشنایی بیشتر با ژل شستشوی زنانه و نحوه استفاده از آن ، ادامه مطلب را بخوانید.
شستشوی زنانه یا همان ژل بهداشتی بانوان چیست ؟
شستشوی اندام تناسلی زنانه ، که به آن شستشوی صمیمی نیز گفته می شود ، برای اطمینان از بهداشت کامل دستگاه تناسلی استفاده می شود. باید روزانه ، حداقل یکبار در روز استفاده شود. معمولاً صابون یا ژل دوش معمولی برای ناحیه واژن بسیار تهاجمی است و موجب التهاب می شود به همین دلیل است که اکثر زنان برای استفاده روزانه به سمت محصولات شستشوی واژینال می روند. همانطور که برای این منطقه حساس طراحی شده است. از ژل بهداشتی بانوان برای حل مشکل خاصی از عفونت واژن استفاده نمی شود ، بلکه برای اطمینان از پاکیزگی روزمره ناحیه واژن مورد استفاده قرار می گیرد.
ژل بهداشتی بانوان چه مارکی خوبه ، برترین انتخاب ها
چرا باید از محلول شستشو واژن استفاده کرد ؟
در مرحله اول ، لازم است بدانید که فقط شستشو ناحیه تناسلی خود با آب به منظور حفظ بهداشت اندام تناسلی کافی نیست. منطقه صمیمی شما خاص است و استفاده از ژل بهداشتی که برای آن مناسب است ، بخشی ضروری از بهداشت منظم زنان است.
واژن از فلور واژن تشکیل شده است : میکروب هایی که به طور طبیعی در آنجا زندگی می کنند. تعادل فلور واژن بسیار شکننده است و باید از آن محافظت شود ، زیرا عوامل خارجی بسیار تاثیر گذار است. به همین دلایل ، عدم رعایت بهداشت مناسب زن می تواند بر تعادل فلور واژن تأثیر منفی بگذارد و سپس منجر به تحریک واژن ، بو و عفونت شود.
طرز استفاده از ژل بهداشتی بانوان
تمیز کردن با آب به تنهایی می تواند منجر به خشکی واژن شود از همین رو محلول های شستشوی زنانه مطرح می شود. بیایید نحوه استفاده از ژل بهداشتی بانوان چیست را یاد بگیریم :
- فرمول ژل بهداشتی ، با حساسیت پوست سازگار است و به آبرسانی طبیعی آن کمک بزرگی می کند. مقداری از آن را در دست خود بریزید و در حین دوش گرفتن یا استفاده معمولی از توالت آن را روی ناحیه خارجی بمالید.
- از جلو به عقب تمیز کنید تا میکروب های مقعد به سمت ناحیه فرج و مهبل باز نگردد. بعد از آن خوب بشویید.
- برای بهترین نتیجه ، می توانید یک یا دو بار در روز ، هنگام دوش گرفتن ، از این محصول استفاده کنید.
- پس از استفاده از شستشوی صمیمی ، این ناحیه را با مالیدن یک حوله نرم به دقت خشک کنید.
5 نکته اساسی در مورد بهداشت زنان
- شستن دست ها قبل از تمیز کردن ناحیه تناسلی ضروری است.
- شستشوی صمیمی را به برنامه پاکسازی روزانه خود اضافه کنید. محصولات متفاوتی به طور خاص برای تمیز کردن و مراقبت از منطقه صمیمی شما توسعه یافته است.
- بعد از دوش گرفتن روزانه ، لباس زیر و شلواری مناسب انتخاب کنید : شلواری که قادر به انتقال هوا برای تنفس قسمت صمیمی باشد تا طراوت روزمره را برای شما فراهم کنند.
- از لباسهای زیر نخی استفاده کنید ، نه لباسهای مصنوعی که باعث افزایش رطوبت می شود. به همان دلایل ، از لباس های بسیار تنگ خودداری کنید.
- در صورت مشاهده علائم عدم تعادل pH واژن (ترشحات شدید و بدبو از واژن ، خارش یا سوزش) ، با متخصص زنان خود مشورت کنید تا بتواند درمان مناسب را تجویز کند.
واژن چیست ، فرج چیست و تفاوت این دو در چیست؟
از نظر پزشکی ، واژن به دستگاه عضلانی داخلی اشاره دارد که از دهانه رحم تا دهانه واژن گسترش می یابد.
فرج قسمت خارجی دستگاه تناسلی زن است که شامل موارد زیر است:
- لبهای داخلی و خارجی (لبهای کوچک و بزرگ)
- glans clitoris (قسمت بیرونی کلیتوریس) و کلودورال هود
- دهلیز (که دهانه واژن را احاطه کرده است)
- مجرای ادراری
برای حفظ سلامت فرج و واژن ، فرد باید اطمینان حاصل کند که دو جنبه مهم متعادل است: pH آنها ، که اندازه گیری اسیدیته یا قلیائیت چیزی را نشان می دهد و تعادل باکتریایی آنها برقرار و مناسب است.
مطالعات نشان می دهد که pH فرج معمولاً 3.5-4.7 است ، در حالی که pH واژن با توجه به سن فرد و مرحله چرخه قاعدگی متفاوت است.
بنابراین ، قبل از اینکه فرد به سن باروری برسد و قاعدگی خود را شروع کند ، pH واژن وی 7 (خنثی) خواهد بود ، در حالی که فرد در سن باروری ممکن است PH واژن 3.8-4.4 داشته باشد. در یائسگی ، بسته به این که فرد درمان جایگزینی هورمون را انجام دهد یا نه ، pH واژن او ممکن است 4.5-5 یا 6.5-7 باشد.
عوارض ژل بهداشتی بانوان چیست ؟
ژل های بهداشتی بلکه برای واژن یا همان قسمت عضلانی داخلی طراحی نشده اند بلکه برای قسمت فرج یا همان روی واژن طراحی شده اند و طبق تحقیقات انجام شده در صورت استفاده از ژل بهداشتی یا هر نوع محلول تمیز کننده دیگر در واژن یا همان قسمت عضلانی داخلی تنها باعث از بین رفتن باکتری های خوب موجود در آن قسمت خواهید شد. از همین رو پیشنهاد می کنیم برای داخل واژن بگذارید ترشحات طبیعی کار خودشان را انجام دهند.
شستشوی [فرج] با آب و صابون ممکن است باعث خشکی پوست شود و خارش را بدتر کند. استفاده از محصولات جایگزین یا همان ژل شستشو بهداشتی برترین روش برای رفع این مورد می باشد.
با این حال ، دستورالعمل ها همچنین هشدار می دهند که شستشوی بیش از حد فرج (تمیز کردن بیش از یک بار در روز) می تواند آن را تحریک کرده و به سلامت آن آسیب برساند و در تمیز کردن این قسمت از بدن ، فرد باید “از اسفنج یا پارچه ای نرم” استفاده کند و فقط با حوله نرم آن را به آرامی بمالید تا خشک شود.
چه کسانی می توانند از ژل بهداشتی شستشوی بانوان استفاده کنند؟
- زنان مجرد : خانم هایی که به سن بلوغ رسیده اند و رابطه ی جنسی ندارند.
- زنان متأهل : این دسته از بانوان علاوه بر مشکلات ناحیه ی تناسلی، در معرض عفونت های مقاربتی هم هستند.
- افرادی که در دوره ی یائسگی قرار دارند : در دوره ای از زندگی زنان، تخمک گذاری متوقف می شود و دیگر امکان باروری وجود ندارد. به این دوره یائسگی می گویند.
- زنان باردار : استفاده از ژل بهداشتی بانوان در بارداری ، نه تنها مانعی ندارد، بلکه از جهاتی هم مفید است، اما فراموش نکنید که در این دوران غشاء مخاطی در ناحیه تناسلی، حساستر از معمول میشود؛ بنابراین هنگام انتخاب محصولات بهداشتی باید دقت کافی داشته باشید. محصولات نامناسب باعث ناراحتی شما میشوند و شما را بیشتر در معرض عفونت های تناسلی قرار میدهند.
چه عواملی برای بهداشت واژن مضر است ؟
- استفاده از سرنگ و پاک کننده های دوش می تواند میکروبیوم واژن را مختل کند.
- دوش گرفتن شامل “شستشوی” واژن با آب یا پاک کننده های مختلف ، از جمله محلول های خانگی آب و سرکه ، گاهی اوقات با استفاده از وسایل مخصوص طراحی شده است. این تکنیک به همان اندازه که ناسالم است ، گسترده است.
چندین مطالعه نشان داده است که دوش گرفتن می تواند تعادل طبیعی باکتری ها در واژن را بر هم بزند و آن را در برابر عفونت ها – از جمله عفونت های مقاربتی – آسیب پذیرتر کند و خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم و بیماری التهابی لگن را افزایش دهد.
در سال 2018 ، محققان دانشگاه Guelph در انتاریو ، کانادا ، به این نتیجه رسیدند که استفاده از ژل های ضدعفونی کننده با افزایش هشت برابری خطر ابتلا به عفونت قارچی در فرد و تقریباً 20 برابر بیشتر برای ابتلا به عفونت باکتریایی مرتبط است.
دیدگاهتان را بنویسید