همه چیز درباره رزماری
در این مطلب قصد داریم تا هر آن چه که در رابطه با گیاه رزماری و روغن رزماری باید بدانید را به اطلاع شما برسانیم ، در این مطلب به خواص رزماری برای زیبایی و سلامتی و حتی ضرر و زیان های این روغن و نحوه مصرف آن برای پوست ، مو و تندرستی یک راهنمای جامع در اختیار شما قرار دادیم. در ادامه مطلب با همه چیز درباره رزماری با ما همراه باشید .
رزماری چیست ؟ اولین بار در کجا کشف شد و بیشتر به چه صورت مورد استفاده قرار می گیرد ؟
رزماری گیاهی معطر همیشه سبز و بومی منطقه مدیترانه است. طعم گرم و تلخی دارد و طعم و رایحه خوبی را برای بسیاری از غذاها و عطر های بدن فراهم می کند. علاوه بر این ، رزماری را می توان در چای یا به عنوان یک روغن اساسی یا عصاره مایع برای کاربرد های فراوان استفاده کرد.
رزماری به همراه بسیاری از گیاهان دیگر مانند پونه کوهی ، آویشن ، ریحان و اسطوخودوس از خانواده نعناع به حساب می آیند. این ماده معمولاً به صورت یک گیاه خشک یا عصاره پودر خشک تهیه می شود ، در حالی که چای ها و عصاره های مایع از برگ های تازه یا خشک تهیه می شوند. طیف وسیعی از محصولات رزماری برای خرید بصورت آنلاین در دسترس است.
رزماری نه تنها به دلیل طعم و بو شناخته می شود. همچنین به دلیل بسیاری از مزایای سلامتی که دارد مشهور است. منبع خوبی از آهن ، کلسیم و ویتامین های A ، C و B-6 ، رزماری قرن ها است که برای اهداف دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
این گیاه از زمان های بسیار قدیم به دلیل خواص دارویی مورد استقبال قرار می گرفت. از رزماری به طور سنتی برای کاهش درد عضلات ، بهبود حافظه ، تقویت سیستم ایمنی و گردش خون و تقویت رشد مو استفاده می شد.
روغن 100% خالص رزماری لاکچری کوین یکی از برترین انتخاب ها برای پوست و مو ، در توضیخات محصول روغن 100% خالص رزماری لاکچری کوین به طور جامع به کاربرد این گیاه برای پوست و مو پرداخته ایم.
برای دریافت اطلاعات کامل در رابطه با خواص رزماری برای پوست و مو به توضیحات محصول زیر سر بزنید.
-
روغن پوست, روغن مو, ضد ریزش و رویش مجدد مو, مراقبت از پوست, مراقبت از مو
روغن رزماری لاکچری کوین
615,000تومانمشاهده سریع
برخی از خواص بالقوه رزماری برای سلامتی عبارتند از:
- رزماری منبع غنی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی است که به همین دلیل به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود گردش خون کمک می کند.
- رزماری یک محرک شناختی محسوب می شود و می تواند به بهبود عملکرد و کیفیت حافظه کمک کند. همچنین برای تقویت هوشیاری ، هوش و تمرکز شناخته شده است.
- عطر رزماری با بهبود خلق و خو ، پاک سازی ذهن و تسکین استرس در افرادی که اضطراب مزمن یا عدم تعادل هورمون استرس دارند ارتباط دارد.
- شناخته شده است که روغن رزماری باعث جلوگیری از رشد مو در طاسی ، خاکستری کند و درمان شوره سر و خشکی پوست سر می شود.
- رزماری اغلب برای مشکلات هضم ، از جمله سوزش معده ، گاز روده ، شکایت از کبد و کیسه صفرا و از دست دادن اشتها استفاده می شود.
- رزماری به طور خاص در برابر عفونت های باکتریایی قدرتمند است. این ارتباط با جلوگیری از عفونت های استاف است.
- مواد مغذی موجود در رزماری به محافظت از سلول های پوست در برابر آسیب هایی که غالباً توسط خورشید و رادیکال های آزاد ایجاد می شود ، کمک می کند.
- موجب رشد مو ، جلوگیری از ریزش مو یا رشد مجدد مو می شود. (البته در صورت انتخاب ترکیب مناسب یا محصول اصل)
عوارض جانبی رزماری چیست ؟
رزماری در صورتی که در دوز های کم مصرف شود بی خطر است ، اما اگر در دوزهای بسیار زیاد مصرف شود ، می تواند منجر به عوارض جانبی جدی مانند استفراغ ، اسپاسم یا حتی ورم ریوی شود.
لطفاً قبل از استفاده از رزماری در دوز بالا در رژیم غذایی خود ، با پزشک خود نیز مشورت کنید.
حقایق سریع در مورد رزماری
- رزماری یک گیاه با طول عمر چند ساله است (بیش از 2 سال عمر می کند).
- از برگ ها آن اغلب در پخت و پز استفاده می شود.
- فواید احتمالی سلامتی شامل بهبود تمرکز ، هضم غذا و پیری مغز است.
- دوزهای بسیار زیاد ممکن است باعث استفراغ ، کما و مشکلات ریوی شود.
فواید رزماری ، همه چیز درباره رزماری
در ادامه مطلب به صورت جامع به تک تک فواید و کاربرد های رزماری همراه با توضیحات کامل خواهیم پرداخت.
آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهاب
رزماری منبع غنی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی است که تصور می شود به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود گردش خون کمک می کند.
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که رزماری سرشار از آنتی اکسیدان است که نقش مهمی در خنثی سازی ذرات مضر به نام رادیکال های آزاد دارد.
بهبود هضم غذا
در اروپا ، از رزماری اغلب برای کمک به درمان سو هاضمه استفاده می شود. در حقیقت ، کمیسیون E آلمان رزماری را برای درمان سو هاضمه تأیید کرده است. با این حال ، باید توجه داشت که در حال حاضر هیچ مدرک علمی قابل توجهی برای حمایت از این ادعا وجود ندارد.
تقویت حافظه و تمرکز
طبق تحقیقی که در “Therapeutic Advances in Psychopharmacology” ذکر شده است ، گیاه رزماری می تواند غلظت ، عملکرد ، سرعت و دقت فرد و تا حدی خلق و خوی او را بهبود بخشد.
محافظت عصبی
دانشمندان دریافته اند که رزماری ممکن است برای مغز شما نیز مفید باشد. رزماری حاوی ماده ای به نام اسید کارنوسیک است که می تواند از آسیب رادیکال های آزاد مغز جلوگیری کند.
برخی از مطالعات انجام شده بر روی موشهای صحرایی نشان داده است که خواص رزماری ممکن است برای افرادی که سکته مغزی کرده اند مفید باشد. رزماری به نظر می رسد در برابر آسیب مغزی محافظت می کند و یا آن را بهبود می بخشد.
از پیری مغز جلوگیری کنید
برخی مطالعات نشان داده اند که رزماری قادر است به طور چشمگیری از پیری مغز جلوگیری کند. منبع معتبر توانایی درمانی رزماری برای پیشگیری از آلزایمر نوید می دهد ، اما مطالعات بیشتری لازم است.
سرطان
تحقیقات منتشر شده در Oncology ReportsTrusted Source نشان داد که “عصاره رزماری اتانولی خام” باعث گسترش سرعت لوسمی انسان و کاهش سلولهای سرطان پستان می شود.
مطالعه دیگری که در Bioscience، Biotechnology and BiochemistryTrusted Source منتشر شده است ، نتیجه گرفت که رزماری قادر است به عنوان یک عامل ضد التهاب و ضد تومور مفید باشد.
همچنین ، گزارش منتشر شده در مجله علوم غذایی نشان داد که افزودن عصاره رزماری به گوشت گاو آسیاب شده باعث کاهش عوامل ایجادکننده سرطان می شود کار ساده ای که می تواند در حین پخت و پز ایجاد شود.
محافظت در برابر تحلیل رفتن ماکولا ( قدرت بینایی )
یک مطالعه منتشر شده در مجله Investigative Ophthalmology & Visual Science ، به سرپرستی دکتر استوارت A. Lipton ، Ph.D. و همکارانش در موسسه تحقیقات پزشکی سانفورد-برنهام ، نشان دادند که یک اسید کارنوزیک ، که یکی از اجزای اصلی رزماری است ، می تواند به طور قابل توجهی سلامت چشم را تقویت کند.
عوارض جانبی رزماری
رزماری معمولاً در صورت دوز کم مصرف بی خطر است. با این حال ، دوزهای بسیار زیاد می توانند عوارض جانبی جدی ایجاد کنند ، اگرچه این موارد نیز نادر است.
عوارض جانبی عبارتند از:
- استفراغ
- اسپاسم
- کما
- ادم ریوی (مایع در ریه ها)
دوزهای زیاد رزماری ممکن است باعث سقط جنین شود. بنابراین توصیه نمی شود که زنان باردار از هر گونه رزماری مکمل استفاده کنند.
تداخلات دارویی روزماری
رزماری می تواند بر فعالیت برخی از داروها تأثیر بگذارد ، از جمله:
- داروهای ضد انعقاد: این داروها شامل داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین ، آسپرین و کلوپیدوگرل است.
- مهار کننده های ACE: اینها برای درمان فشار خون بالا استفاده می شوند. آنها شامل لیزینوپریل (Zestril) ، فوزینوپریل (Monopril) ، کپتوپریل (Capoten) و انالاپریل (Vasotec) هستند.
- داروهای ادرار آور: این ها باعث افزایش دفع ادرار می شوند و شامل هیدروکلروتیاازید و فوروزماید (Lasix) هستند.
- لیتیوم: از این ماده برای درمان دوره های شیدایی افسردگی استفاده می شود. رزماری می تواند به عنوان ادرارآور عمل کرده و باعث شود لیتیوم به سطح سمی در بدن برسد.
دیدگاهتان را بنویسید